WATERBEHANDELING

Problemen met hard water

Belgisch leidingwater is het kalkrijkste van heel Europa. Kalkrijk en hard tot zeer hard water vormt dan ook een probleem voor ruim 75% van de Belgische gezinnen.

U moet weten dat een gezin van 4 personen gemiddeld 150 à 200 kubieke meter water per jaar verbruikt.

Bij hard water stroomt daarbij jaarlijks 45 tot 60 kg kalk door de leidingen. Op 20 jaar gaat het om ruim 1000 kg kalk.

Kalksteen wordt afgezet in de leidingen, maar tast ook de toestellen aan, met dure reparaties of vervanging tot gevolg. Wasmachines, vaatwassers, boilers, stoomstrijkijzers, koffiezetapparaten… komen vroegtijdig aan hun einde.

Ook op kranen, wastafels, toiletten en douchewanden zet zich een hardnekkige kalksluier af, die u enkel met dure producten en hard schrobben kunt verwijderen.

Uw water ontharden en kalkvrij maken is dus zeker geen luxe, het bespaart u op langere termijn een pak geld, dat u voor leukere zaken kunt gebruiken.

 

Zacht water is mild voor het milieu

Vaatwassers en wasmachines die werken op kalkvrij water functioneren beter waardoor het verbruik van schadelijke detergenten daalt. Dit heeft een directe, positieve invloed op het milieu.

 

De vele voordelen van zacht water

Douchen met zacht water is een weldaad voor de gezondheid: uw huid en haar vinden hun natuurlijke glans, zachtheid en souplesse terug. Ook uw wasgoed voelt veel zachter en zuiverder aan.

Uw vaat zal schitteren als nooit tevoren en dit zonder toevoeging van zouten of antikalk-glansmiddelen. Tevens krijgt u nooit meer te maken met verstopte kranen of douchekoppen en gaat het onderhoud van uw woning makkelijker en sneller.

 

Water ontharden is geld besparen

Waterontkalkers staan borg voor aanzienlijke besparingen op termijn en betalen zich op die manier in een minimum van tijd terug.

De belangrijkste besparingen op een rijtje:

  • Leidingen blijven ook na tientallen jaren als nieuw
  • Boilers, centrale verwarmingsinstallatie en huishoudtoestellen op water gaan veel langer mee en blijven doeltreffend functioneren
  • Het verbruik van zepen en wasmiddelen wordt met meer dan de helft verminderd
  • U hoeft nooit meer dure ontkalkingsproducten of zouten voor de vaatwasser te kopen
  • Kledij en huishoudlinnen gaan veel langer mee

BENT U GEÏNTERESSEERD IN EEN NIEUWE BADKAMER?
OF BENT U OP ZOEK NAAR PROFESSIONEEL ADVIES?

VAN DER CRUYS, 50 JAAR VAKMANSCHAP